torsdag 3 september 2009

TORSDAG

göteborg är en bra stad.
det blåser men jag har lärt mig åka spårvagn och hittar till järntorget och annedalsseminariet där jag har mina föreläsningar.
ica focus ligger en bit från drakegatan, det tar betydligt längre tid att gå dit än vad det gjorde att gå till ica luthagen från sturegatan men det blir så när städerna växer. avståndet ökar och det är bara att gå lite snabbare för att hinna.
på tal om det måste jag köpa fotriktiga skor. 7 år i platta converse har gett mig värk i vad jag gissar är båtbenet. problemen började i hongkong och nu är de tillbaka. i göteborg.

skolan skrämmer mig.
jag läste en halv sida och fick handsvett.
när jag tänker på kommande seminarier grips jag av starka flyktimpulser och skulle hellre vilja vara i ett litet hus mitt ute i skogen där jag kunde lägga pärlplatta och baka bröd hela dagen. istället för att läsa blackstone's international human rights documents 6th edition. jag börjar fundera på om jag har gjort ett misstag. men det är svårt att skilja misstag från rädsla så här, inledningsvis.
om det nu går åt helvete har jag i alla fall lagt upp mitt CV på academic works hemsida. alltid något.

göteborg är en fin stad. oavsett hur det blir med studierna.
och dagarna går oroväckande snabbt.

* * *

för ungefär en minut sedan lärde jag mig att fåtölj stavas med å och inte o. det är kanske inte så underligt att kurslitteraturen är svårbegriplig för mig.
upptäckten ledde i alla fall till fan så många fler träffar på blocket, där jag nu söker med ljus och lykta efter en FÅTÖLJ som inte är en hemsk 90-talsreinkarnation i turkost/petrolblått. energin som jag lägger ner på att irritera mig på den där jävla fåtöljen skulle kunna läggas på vettigare saker. t ex att plugga.
jag undrar också om jag kan måla om den matchande turkosa/petrolblåa fondväggen i hallen till ljusgrå utan att den riktiga hyresgästen kommer märka något. hon ska ju ändå vara borta i ett år. saker förändras ju. den har blivit solblekt, kan jag kanske säga.
fast inte i göteborg, för här regnar det.