onsdag 13 augusti 2008

16:08

nu är det slut. om en timme i alla fall..
då slutar jag sommarjobba för iår.
jag bjöd på kladdkaka. sa att det var sömnmedel i den.
sen fick jag ett paraply och en faktiskt ganska proffsig ryggsäck med orange karbinhake på. det kändes som att vara med i sportspegeln och jag blev generad.
tyvärr så har jag märkt att när jag nuförtiden blir generad så kan jag inte dölja det. för vid en ålder av snart 23 år har jag börjat rodna.
nu kan jag inte längre försöka skämta bort alla situationer som är pinsamma, för panikartat skämtande i kombination med flammande rött ansikte är bara ännu mer genant och väldigt genomskinligt. en ond cirkel som aldrig sluts och försvinner.

försvinner gör dock jag, nu, om 56 minuter slutar jag.
det känns både bra och lite sorgligt.
bra för att jag imorgon får sova hur länge jag vill.
dåligt för att jag imorgon inte kommer sova särskilt länge alls, eftersom jag planerar att vara bakfull. ytterligare en konsekvens av ledighet - att man närsomhelst kan påträffa sig själv bakfull utan att riktigt vara säker på varför.
men om jag nu är bakfull imorgon är det det för att jag kommer dricka drinkar och ha högklackade skor för att fira min ledighet.
jag har aldrig druckit en mojito, så kanske blir det en sådan som kommer kräkas upp kring halv sex-tiden imorgonbitti.

förutom att vara bakfull ska jag spendera morgondagen med att gå och leta efter en ny väska på röda korsets second hand.
sen ska jag plocka svamp med mamma.
kanske tar jag med mig min nya ryggsäck, man vet aldrig när man behöver en sådan.

och efter helgen blir det öland.
kära öland som förhoppningsvis väntar med sol och öppen famn.