tisdag 25 mars 2008

broken window theory

idag har jag varit i skolan och stulit en bok som absolut inte fick stjälas. jag ska lämna tillbaks den imorgon men nu har jag förbrukat bibliotikariens förtroende, som micke sa.
micke sa även att USA hitills har spenderat 4000 miljarder dollar på irak-kriget. men det var väl bra gjort, tyckte vi, och bröt ihop mentalt. världen.

igår såg jag "nunnan", en dokumentär om marta som går i kloster. hon motiverade det med att hon tyckte att världen var så hemsk idag, så många människor far illa och helst ville hon bara stycka upp sig i tusen små beståndsdelar för att kunna vara överallt och hjälpa. men eftersom det inte går, var det bästa alternativet att gå i kloster för att på så sätt kunna be till gud hela dagarna och på det viset göra världen bättre.
jag visste inte att nunnor var så självgoda.

hursomhelst för detta in tankarna på c-uppsatsen, men det orkar jag bara inte med just nu så jag viftar bort dessa ångestbildande tankar (40 sidor ENKELT RADAVSTÅND JAG DÖR DÖR DÖR) genom att berätta om världens bästa påskhelg.

långt ifrån den traditionella varianten, inga fjädrar så långt ögat kunde se, men väl ett stort fint hus i fålhagen där det lagades god mat. mat, vin, godis, bubbelbad, film, sömn. så jävla värt.

jag fick de bästa påskpresenterna av kära mikael: en lila sjal som är mitt nya favoritplagg, banksys bok som jag suktade efter på akademibokhandeln för längesen och ett roligt stenmark-kort. "i drömmen kunde hon flyga. i drömmen kom hon åt att damma där hon aldrig annars kom åt att damma." en tankeställare på många olika plan...

idag kan jag stryka en och en halv punkt på min att-göra-lista.
kanske hinner jag med en till innan dagen är slut. hoppas.

läste även idag att dom (vilka dom?) ska sluta tillverka polaroid-film. det känns både sorgligt och onödigt, eftersom jag har en polaroidkamera.
därför gjorde jag mina digitala polaroidbilder nyss, istället för att städa rummet (och damma där jag aldrig kommer åt).

_
jaha. och varför ser färgerna ut sådär då? inte okej. jävla failure. fiasko.