torsdag 5 mars 2009

WHAT'S NEW?

1. igår var dagen d, första dagen med saxo på tidningen. byråkratiskt, ja. om man tycker om att fylla i ett formulär för varje versal man vill få in på en sida, så är det ett jättebra system. om man inte tycker om det, antar jag att tiden och vanan och rutinen kommer leda mig till genvägar och kryphål. fight the system, oavsett vilket det gäller.

2. jag har upptäckt jay jay johanson. typ 4 år efter alla andra. men jag har aldrig påstått mig vara snabb. hävdar intensivt att jag har en av de bästa musiksmaker som finns, men att jag skulle ligga ett steg före vore att ljuga. jag fattade poängen med the smiths typ 2003. har ännu inte fattat storheten med vare sig dylan, bruce eller frida hyvönen. antingen kommer det komma inom sin tid. eller så är de helt enkelt inte så bra som det konsekvent hävdas.

3. igår, efter den längsta och samtidigt minst produktiva dagen på jobbet på länge, kan man tänka sig att jag vid 21-tiden skulle ha somnat i en liten hög i min stökiga säng framför tv:n. istället städade jag samtliga 31 kvadrat, dammsög, skakade mattor, våttorkade golvet TWICE, skrapade bort målarfärgsfläckar, skurade badrummet, diskade fyra dagars disk och orkade dessutom tvätta håret. när jag gick och la mig hade jag svår ångest och skuldkänslor för allt vatten jag gjort av med, men rent blev det. att tända rökelse i ett nystädat rum är en av de bästa vardags-guldkanterna jag vet. sällan har jag känt mig så jävla duktig. jag somnade någongång efter 02 med skavsår på knäna och fnasiga händer men det var det värt.

4. jag har fortfarande inte erhållit fungerande telefon från tele2.
'nuff said.

5. ikväll klockan 20 rullar tåget in på göteborgs station.
därefter ska jag försättas i ett fyra dagars sangria-mode. bingo och balkan-disko är utlovat.

6. jag borde nog sluta blogga på arbetstid.